ozzie

ozzie

Az első hónap margójára

2016. július 30. - pethokk

Kedves Olvasóink!

Pontosan egy hónapja indult a kalandunk, ennek apropóján most két nagyon fontos dologgal szeretnénk kezdeni:

  1. Elképesztő érzés, hogy ennyi pozitív jelzést kapunk Tőletek, hogy ennyien követtek minket, szorítotok értünk, hihetetlen erőt ad, hogy ennyien szerettek minket, köszönjük!!!
  2. Másrészt, köszi, hogy ennyien olvastok minket és várjátok a következő bejegyzést, tök jó, hogy kérdezitek mindig, mikor jön a soron következő :) Na hát akkor, csapjunk bele :)

Jövő héten kezdődik a suli, meg a tanítás, az órarendem szerint heti négy nap elfoglaltságot jelent a bentlét, nyilván a felkészülés itthon történik majd. Már nagyon várjuk, hogy egy kicsit beinduljanak a szürke hétköznapok! Gondolom egy hónap múlva visszasírjuk ezt az édes pihenést.

Néhány szösszenet az elmúlt napokból:

Epping, a város ezen része ahol élünk lényegében Kína :) a lakosság 99 %-a vmilyen vágott szemű náció, a fennmaradó kis rész mi vagyunk :)

Mivel még minidg keressük a kocsit, zu Fuss megyünk, innen egy laza 40 perces séta az eastwoodi bevásárló központ, ahol a Woolworths felületen kívül csak kínai jelekkel van kiírva minden. Rengeteg zöldséges, húsárus, kifőzde ilyen-olyan nemzet eledeivel, reggel thai chi az utca közepén mindenki részvételével, balra a lassabb idősebbek, jobbra a fürge fiatalok. Hihetetlen cuccaik vannak, olyan zöldségek (vagy gyümölcsök??) amikkel még képen sem találkoztunk korábban. Nagyon odafigyelnek arra, hogy minden nap meleg ételt főzzenek rengeteg friss zöldséggel, gyümölccsel, simán lehetne tőlük tanulni ezen a téren (is). Mivel az ovi nagyon drága a szülők 6 hetes korban a nagyszülőkre hagyják a gyerekeket, míg ők dolgoznak, így 5 éves korig – a public school kezdetéig – kínaiul beszélnek a gyermekhez, aki a suliban tanulja meg az angolt. (Nagyon édes dolog, hogy mivel a nagyszülők vannak a gyerekkel, kivétel nélkül minden gyereken fordítva van a biciklis védősisak :))

Mimi már kezdi megszokni, hogy mi sem értjük, mit beszélnek a játszótéren, ’ Hi, I am Mimi’-vel indít, aztán hamar észleli, hogy felesleges törnie magát, magyarul folytatja. Életre neveli a helyzet és rájött, hogy mindig nagyon résen kell lenni, ha van szabad hely Barney kocsijában a plázában, elsőnek kell érkeznie, mert 100 kis csingicsungi van a nyomában. :)

Egyébként végtelenül kedvesek a kínaiak, buszon öten adják át a helyüket, ha felszállunk Emmával, előzékenyek és imádják Emmát, lépten nyomon megbámulják, különleges a fizimiskája a szemükben.

Hihetetlen, mennyire ugyanolyannak tűnik mindannyiuk, első napokban ismertünk meg egy tündéri kis kínai ingatlan ügynököt - Molli (17-nek néz ki, valójában sztm 45 lehet), és egy pufi kínai lány segített nekünk a Vodafone előfizetésünkben, azóta aki vékony Molli, aki pufibb, csak a Vodafone-s lány lehet.

Tök furcsa, hogy ami otthon olcsó élelmiszer az itt drága, pl. krumpli meg hagyma (4-5 dollár kilója) (Mimi úgy eszi a krumplipürét, mint a homárt otthon az IKEA basic evőeszközzel :)) A virsli vmi hihetetlen horror áron mozog, de az IKEA-ban ettünk egy jófajta tökig szójás hotdogot, Emma a „Mennyei!” jelzővel illette. (Életében nem használta még ezt a szót!)

Alapvetően itthon főzünk, igyekszünk optimalizálni a kajára költendő pénz, otthon marha sok ment el hülyeségekre, itt figyelünk , hogy minőségi meleg kaja legyen legalább egyszer egy nap. heti egy nap a KAJANAP, az utolsó ilyen napon japán kaját ettünk, majd szép sorban jön a többi is :)

Többen kérdeztétek, mi lett a német szomszédokhoz átvitt pogácsa kóstolóval: azóta is náluk van a tányérunk :)ami a korábbi mindösszesen 4 tányérból mínusz egy elég nagy veszteség volt :) Az új, ausztrál pozitív énem szerint : Gondolom két hete próbálkoznak vmilyen német különlegesség elkészítésével, hogy viszonozzák kis kedvességünket, csak a hülye élesztő sose kel meg. Az otthon hagyott magyar énem véleményét nem bírja el az ausztrál billentyűzet.

Nagy találmány a Toy Library, nagyon sokan használják, könyvek módjára lehet kikölcsönözni a játékokat, tök jó megoldás, hogy ne gyűjtsünk össze megint egy lakásra való játékot, úgyis nettó 3 óra, amíg Mimi elvan egy játékkal, így a 3-hetes kikölcsönzési határidő alatt el is feledkezik róla.  

Az adminisztrációs dolgokat viszont imádjuk: 5 klikkeléssel van adószámod!!! Ma intéztük a jogsit, ahol 5 perc várakozás után hívnak, az ügyintéző kiscsaj feje feletti monitoron megjelenik az olvasótábla – eye test öcsém!! – aztán 10 perc sikeres ügyintézés után távozol.

Ez a telefonon intézünk mindent dolog viszont agyhalál, a gáz és villany bekötésnél TELEFONBA olvassák fel a felhasználási feltételeket, lábjegyzetbe foglalt rendelkezéseket, mindez vagy Saif, vagy Jackie Chan, vagy egy igazi Ozzie intonációjával, szóhasználatával. Még a lábujjammal is azt figyelem miről beszélünk, kétszeresére nőtt a hobbit fülem, annyira hallgatok, legjobb lecsukni a szemed és elképzelni írásban, melyik szót használhatja most pontosan.

Ja és a legjobb KEEP LEFT. A manuális kocsikban ugyanaz a váltó van, mint a mieinkben, csak áttették a kormányt a túl oldalra, szal bal kézzel váltasz. A zebránál lelépéskor dunsztom sincs melyik oldalról várható vmi mozgás, én a jobb oldalamon alszom, jobb oldalon hordom a táskámat, jobb kézzel írok és jobbra kis ívben kanyarodom. Fogalmuk sincs kinek adtak ma ausztrál jogosítványt, alig várom, hogy kikerüljek a forgalomba sofőrként :)

Még mindig nagyon sokat gondolunk rátok, most már kicsit jobban alakulunk, puszik:

Mi

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ozzie.blog.hu/api/trackback/id/tr558923980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása