ozzie

ozzie

17. nap

2016. július 19. - pethokk

Sziasztok!

 

Eltelt a második hét is itt a világ másik felén. Kicsit enyhült a tél :) 25 fok volt ma, szuper meleg van este is már. Gondolom egy pár hét múlva visszasírjuk az éjszakai hűvös estéket :)

Szóval a legnagyobb prioritás az elmúlt időszakban a lakáskeresés volt, Őrült mizéria övezi ezt az egész folyamatot, referenciák, hosszas igazolások, hogy van rá fedezeted, stb. Eleinte a legismertebb ingatlanközvetítő portálon keresztül próbálkoztunk, 500 körülire lőttük be a heti lakbér összegét, - innen is köszönjük az ausztrál államnak, hogy finanszírozza a lakhatásunkat – az egyetem közelében terveztünk kivenni lakást. A város klasszikus ausztrál részében ún. granny house-okat lehet kivenni, lényegében sufnik a hátsókertben, szimpla ablaküveggel, és gipszkarton falakkal.

Szóval emeltünk a büdzsén – én inkább bicajjal járok egyetemre, megspórolva az igencsak drága útiköltséget – és rátaláltunk egy szuper komplexumra Eppingben, 10 percre kocsival és 25 perc bicaj útra az egyetemtől. Valódi luxus a kecó, egy 3 szobás álom, szuper KONYHÁVAL, egy hatalmas terasszal a dzsungelra, (Mimi folyamatosan azért szurkol, hogy végre előbújjon egy medve vagy egy oroszlán a fák közül – remélem nincs karmikus hatása a gyermek szavainak :)) ami körülvesz minket, kültéri és beltéri edzőterem (hiányzol Moncsi!!), medence – még egyszer köszönjük Ausztrália!!

Mivel a konyhán és a beépített szekrényeken kívül üres volt a lakás – irány az IKEA (vagy ahogy itt hívják Ájkia :) - nagyon jó árakon dolgoznak, tényleg, szuper home delivery és bevásároltunk és Roli nagy örömére :) Mimivel együtt segítettünk neki a bútorösszeszerelésben, háh!

Modern, egyszerű és elég üres a lakás, de nekünk nagyon tetszik. Az egyik legnehezebb, hogy senki nem jött el a lakásavatóra :) szóval hiányoztok, de igyekszünk barátkozni, holnap pl. pogácsát sütünk, átkopogtatunk a szomszédokhoz, hátha kialakul vmi :)

Megkaptam Rolitól az új bicajomat, ma voltam vele először az egyetemen, - kisalföldi lányként meglepetéssel tapasztaltaltam milyen dombos a környék :) a buszból kevésbé tűnt annak, hogy finoman fogalmazzak :)menetközben bevásároltam, szóval nem volt egyszerű a hazaút, de kemények vagyunk, ha beledöglök is biciklivel megyek suliba. Csak lesz nálam egy kanna víz, hogy túléljem majd a negyven fokban a hegyeket :) a testszag meg állítólag alap errefelé, szóval menni fog a vegyülés legalább könnyebben :)

Az egyetemen nagyon kedvesen fogadtak, időközben beválasztottak casual tutornak a tanszéken, kaptam 6-szor 30 undergraduate studentet, augusztus elsején kezdek. Emmának az ovija itt van a lakópark mellett, jövő héten megyünk az itt szokásos bejárásra, már az első látogatás után is alig bírtuk hazahúzni, hiányzik neki a gyermektársaság, az otthoni kis és nagy barátok, - innen is sokszpr puszilunk mindannyiotokat Mimi nevében is - sokat emlegeti a velük kapcsolatos élményeket, neki is könnyebb lesz, ha végre lesz ovi és új barátok. Amint kialakul az én heti munkabeosztásom meg a sulim, Roli is el tud kezdeni melót keresni, Mimi pedig mehet az oviba.

Várjuk már, hogy egy kicsit elkezdődjenek a szürke hétköznapok, aztán majd biztos visszasírjuk a mostani ráérős időket.

Az elmúlt napok tanulsága: otthon nem kínai kínait eszünk, a szerencsesütit nem ismerik az igazi kínaiak, életünk legfinomabb eperfagyiját együtt Manly Beachen és egy közeli játszótéren egy óriási nagymadár majdnem megette a bevásárlótáskánk tartalmát, Roli hős volt, elkergette, mi Mimivel csak sipítottunk a háttérben :)

Változatlanul sokat gondolunk rátok, alakulunk, puszik

Mimi, Kati és Roli

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ozzie.blog.hu/api/trackback/id/tr128900952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása